RamissioHU BLOG

MI A KOLLAGÉN?


A kollagén a fő alkotórész fehérjeként a szervezetben. A csontoknak, fogaknak, porcnak, ínszalagoknak, szaruhártyának egyik alapvető építő eleme, amely a teljes testtömeg egy tizedét jelenti, a bőrnek pedig 70%-át alkotja. A kollagén egyrészt felelős a rugalmasságért, feszességért és nedvességtartalomért, másrészt vitalitást ad az ízületeknek, szerveknek a szervezetben. A kollagén hiánya a felelős az öregedésért. Életünk első 20 évében szervezetünk előállítja a kollagént. Ahogy idősödünk, elveszíti szervezetünk ezt a képességet. Ezért agyon fontos hogy gondoskodjunk a kollagén tartalom utánpótlásáról szervezetünkben. Így képesek regenerálódni a szövetek újra.

MIÉRT A RAMISSIO COLLAGÉN?
A legismertebb forrása a kollagénnek a zselatin, ami nagyon rosszul emészthető. Alegtöbb termék, ami kollagént tartalmaz, tehenek és sertés alapanyagokból származik, amik különböző betegségek forrásai lehetnek. A RAMISSIO a legjobb megoldást választotta, egy bizonyos hal bőréből vonta ki a kollagént, ami nagyon hasonlít az emberi eredeti anyaghoz. A kollagén a leghatékonyabb formája mikor italként fogyasztjuk, mert így tud a leggyorsabban felszívódni. A Ramissio kollagén minden feltételnek megfelel.

KINEK VAN SZÜKSÉGE A KOLLAGÉNT ITALRA?
A Ramissio kollagén különösen alkalmas azok számára akik üde, szép, fiatalos bőrüket szeretnék megtartani, megteremteni, azoknak a gyerekeknek, akik növekedés közben fájdalmat éreznek, mivel ezeket a kollagén hiánya okozza. Amikor gyulladásos bőrfelülettel találkozunk, amikor a szervezet belsejében húzódik meg egy gyulladás, illetve különböző típusú arthritis, feltétlen ajánljuk a kollagént. Sportolók azért fogyasszák, mert általa erősödnek a csontok, ízületek, sportsérülések megelőzésére azért kiváló, mert rugalmasságot ad a sejteknek. A sportolók sportteljesítmény növekedik hatására.

HOGYAN HASZNÁLJUK A KOLLAGÉNT?
A fiatalság és szépség elixírje, ami hal kollagén kivonat folyékony formában jelent meg, szájon keresztül fogyasztható. Ez könnyen emészthető, és vízben oldódik. Ez a biológiailag aktív termék megtartja élénk szerkezetét. A Ramissio kollagén terméke sokkal hatékonyabb, mint más hasonló termék, mely krém vagy gyógyszerek formájában jelentek meg.

Kiszerelés: 500 ml ; A palack tartalma 10 napra ajánlott.
Javasolt adag: 50 ml/nap

A kollagén előállításához szervezetünknek C vitaminra van szüksége. A C-vitamin hiányos szervezet gyenge minőségű kollagént állít elő.
A RAMISSIO kollagén ital könnyen emészthető C vitamint is tartalmaz, amely segít, hogy a csontokra, porcokba, ínybe, bőrbe, fogakba beépüljn. A B3 vitamin gondoskodik, hogy a bőrben felhalmozódjon a kollagén.

Összetevők: hal kollagén 8000mg/50 ml. Napi adag: 50 ml/nap
Gyerekeknél: növekedési fájdalmak csökkentésére.

Sportolóknál:    csontok,    ízületek,   inak   rugalmasságának       növelésére.    Megakadályozza sportsérüléseket. Javítja a sportteljesítményt. 

A  kollagén  jelen  van  minden többsejtű  szervezetben.  A  kollagén  valójában  zselatin,  mely  a bőrben, inakban, porcban, csontban és minden egyéb kötőszövetben fehér rostokból épül fel, kollagén  rostokból,  melyek  mátrixos  alakban  rendeződnek,  anyagában  pedig  kocsonyás jellegűek.  Ez  a  zselatinos  fehérje  megtalálható  pl.  a  szemben  is,  amely  biztosítja  a  szem tömörségét. 

Tehát  a  kollagén  az  a  természetes  fehérje,  mely  támogatja  a  test  elsődleges  szöveteinek struktúráját:  kötőszövetét.  A  kollagén  biztosítja  a  szervek  és  a  szövetek  elasztikusságát, rugalmasságát. A bőrünk 75%-a kollagénből épül fel, és összességében a testünk fehérjéjének kb. 30%-a kollagénből áll. 

TERMÉSZETES ELEM 
A kollagén természetes eleme az ízületeknek, porcoknak, a hajnak, bőrnek, körömnek és a létfontosságú     szerveknek.    Hiánya    az   egész    testre   vonatkozóan     gyengeséghez,      és fáradékonysághoz  vezet.  Rossz  lehet  a  közérzetünk,  kevesebb  lehet  az  energiánk,  és  a  kor előre   haladtával   egyre   kellemetlenebb   tüneteket   produkálhat   a   hiánya.   Ezen   felül   a kollagénnek nemcsak a test felépítésében van fontos szerepe, hanem a fontos katalizátora a növekedésnek,  a  szövetek  fejlődésének.  Sokféle  betegség,  ami  az  öregedés  folyamatához köthető ennek az élő fehérjének a pusztulásával hozható összefüggésbe.

KOLLAGÉN HIÁNY 
Amikor az emberi testben fellép a kollagén hiánya,  megbetegszünk. A kollagén termelődése lelassul a kor előre haladtával. A lassulási folyamat 20 éves kor után kezdődik, majd a 30-40. életkorra lecsökken, és szinte teljesen leáll az 50-60 évre. A kollagén hiány vagy pusztulás a fő oka az öregedési folyamatoknak. A kollagén kifogyhatatlan lehetőség az öregedési folyamat megakadályozására. 

KATALIZÁTOR 
A szervezetek meg van az a csodálatos képessége, hogy meggyógyítsa önmagát. Minden az anyagcsere  folyamatától  függ.  Az  anyagcsere  folyamatokban  a  fehérjeszintézis  folyamata fontos szerepet játszik. Ehhez viszont szükség van  kollagénre, mint katalizátorra, a folyamat elősegítésére. Amikor a kollagén mennyisége csökken a szervezetben, csökkennek a szervezet erőforrásai, csökken az ellenálló képesség és a test megbetegszik. 

Több  tényező  is  képes  csökkenteni  a  szervezetben  a  kollagén  termelődését,  beleértve  a dohányzást, a rendszeres kávé és alkoholfogyasztást, a helytelen táplálkozást, a stresszt és az intenzív  fizikai  megterhelést.  Továbbá  a  környezetszennyezés,  az  éghajlati  feltételek,  és  a különböző gyógyszeres kezelések is hatással vannak a kollagén csökkenésére. 

Az    ember      azt    kívánja,    bárcsak     mindig     fiatal   és    egészséges      maradhatna. Ahhoz, hogy megőrizhessük a fiatalságot és legfőképpen az egészségünket, a kollagén szintet mindig   egyensúlyban   kellene   tartani   a   szervezetben.   Következésképpen   olyan   étrend kiegészítőkkel  kell  kiegészítenünk  a  táplálkozásunkat,  melyek  biztosítják  a  kollagén  helyes szintézisét  a  szervezetben,  ezáltal  pedig  meg  tudjuk  akadályozni  a  testi  leépülést  és  az 
öregedési folyamatok kellemetlen tüneteit. A  szervezet  minden  nap  újratermeli  a  kollagént,  de  ez  a  termelés  a  kor  előre  haladtával lecsökken,  a  kollagén  állomány  elégtelenné  válik  a  szervezet  számára,  és  a  test  egészségi állapota  fokozatosan  romlásnak  indul.  A  kollagén  hiány  első  jelei  a  ráncok  és  az  ízületi fájdalmak megjelenése. 

Az egészség mindig belül kezdődik, a titok nyitja ahhoz, hogy sokáig egészségesek és fiatalok maradjunk az, hogy megtaláljuk a test újjászületéséhez elengedhetetlen és biztos kollagénforrást. 

KOLLAGÉN A RAGASZTÓ 
A  kollagén  a  test  természetes  terméke,  a  test  ragasztójának  is  nevezik,  mert  összeköti  az izmokat,      a     bőr     kötőszöveteit,      a    szalagokat,      a    porcokat,       az    inakat. Fontos szerepet játszik a haj és köröm egészségében, molekuláris szerkezete biztosítja az inak 
és  izmok  erősségét  és  elasztikusságát.  De  ugyanúgy  fontos  szerepet  játszik  a  csontok felépítésében, a fogakban is. A fogak és a csontok csak úgy tudnak egészségesen kifejlődni, ha a  testben  lévő  ásványi  anyagok  a  kollagénnel  egyesülnek,  és  együtt  támogatják  annak fejlődést. Minden pillanatban, amikor a testnek szüksége van új sejtek termelődésére, mint pl. a  fejlődési  korszakban,  a  gyógyítás  folyamatában,  a  kollagén  építő  fehérje  kulcsfontosságú szerepet  játszik.  A  kollagén  rostos  hálót  képez  az  egész  testben,  zselatinos  anyaga  pedig emlékeztet  a  ragasztóra,  mely  mindent  mindennel  összeköt.  A  kollagén  összeragasztja  a csontvázat a lágy szövetekkel. Innen ered az a latin eredetű mondás, hogy „a kollagén a test ragasztója.” 

A KOLLAGÉN ÉS AZ ÖREGEDÉS 
A  szervezetben  és  a  bőrben  pusztító  leépülési  folyamatot  okoz  a  kollagén  hiánya.  Számos tanulmány  kimutatta,  hogy  az  a  személy,  aki  betölt    tte  az  40.  évét,  elvesztette  a  kollagén állományának 30 % - át. 50 éves korra ez a mennyiség 60%-ra nő. A kollagén termelődésének 
csökkenésével a bőr kevesebb vizet raktároz, és megjelennek az első ráncok. A szem teste matt lesz, az izmok feszessége csökken, a bőr elvékonyodik, és törékennyé válik, szárazsága  fokozódik,  a  bőr  rugalmasságának  csökkenését  apró  ráncocskák  formájában érzékeljük. Kialakulnak különböző bőrbetegségek és bőrelváltozások, esetenként bőrallergiák. Változik a bőrszín, vörös majd egyre sötétedő barna foltok jelennek meg a bőr felszínén, az anyajegyek könnyebben elfertőződhetnek. Mivel csökken a bőr feszessége, és a kötőszövetek  meglazulnak,  a  ráncosodásért  is  elsősorban  a  kollagén  öregedése  "kiszáradása" tehető felelőssé. 

A kollagén öregedése alatt azt értjük, amikor az alkotó aminosavak között különböző kötések alakulnak ki, így az vizet veszít, alakja megváltozik, a kollagént normálisan lebontó enzimmel szemben  ellenállóbb  lesz,  így  nehezebben  újul  meg.  Öregedése  során  a  láncok  közötti keresztkötések száma nő, így elveszti nedvességmegtartó képességét feszességét. Mivel a bőr szerkezete  már  kevésbé  egészséges,  csökken  az  ellenálló  képessége  a  baktériumok  ellen, megnő a vírusok kialakulásának kockázata. Az  öregedés  első  jelei  nemcsak  a  bőr  szintjén  érzékelhetőek.  Minden  aktivitás,  amit  eddig könnyedén  végeztünk,  (futás, hajolás,  lépcsőzés…  stb.) hirtelen  fájdalmassá  válik.  Ez  annak köszönhető, hogy a kollagén hiány következében legyengül a csontszerkezet, az izmok, inak és ízületek szövetei elernyednek. Egyszóval érezzük, hogy az öregedés folyamata elkezdődött. 
Ma már megfelelően tudjuk pótolni a kollagén hiányt, testünkben ahhoz, hogy a kellemetlen  tüneteket elkerüljük! 

A KOLLAGÉN ÉS A PORCOK 
A  porc  hasonlít  a  gumihoz,  a  csontok  végein  található,  elsődleges  funkciója  az,  hogy csökkentse  a  súrlódást  az  ízületek  között.  A  kollagén  a  porcok  egyik  legfontosabb  alkotó eleme,  67%  -  át  alkotja  a  porcoknak,  zselés  anyagával  hálószerűen  védelmezi  és  táplálja azokat. A porcok keménykötésűek, de mégis rugalmasak, elasztikus felépítésűek. Bírják a feszültséget és  a  húzással  szemben  is  nagy  az  ellenállóerejük.  Mivel  a  kollagénnek  magas  az  aminosav tartalma, nagy szerepe van a porcok egészségének megőrzésében.  

A porcok nem tartalmaznak ereket, és idegvégződéseket sem, ezért amikor a porcokban fellép a  kollagén  hiány, nem  érzékeljük  azonnal,  csak akkor,  amikor  mindez  jelentős fájdalommal párosul.  Ez  a  fájdalom  az  idő  előre  haladásával  egyre  csak  erősödik.  Klinikai  tanulmányok igazolják, hogy a szájon keresztül elfogyasztott kollagén belülről táplál, felszívódik a belekben, majd pedig felgyülemlik a porcokban és itt fejtik ki tápláló hatásukat. Kollagén hiányában a porcok  nem  tudnak  egészségesen  fejlődni.  A  kollagén  segít  a  porcsejtek  aktivitásában, folyamatos megújulásában, és életben maradásában, megtartja a porcok számára szükséges vízháztartást,  normalizálja  a  porcok  anyagcseréjét,  elősegíti  a  porcok  fő  összetevőinek termelését.  Lelassítja  a  porcok  építő  anyagainak  elavulását.  Ezeknek,  a  folyamatoknak  a szemléltetése azért fontos, hogy lássuk: a kollagén elengedhetetlen a porcok egészségének megőrzéséhez.  Ha  nem  táplálja  kellőképpen  a  porcokat  a  kollagén,  (a  szervezet  kollagén hiányának következtében), akkor alakulnak ki a különféle porc – és ízületi betegségek.

A KOLLAGÉN ÉS AZ ALVÁS 
Az alvás a szervezet aktív pihenési formája. Azért nagyon fontos, hogy a szervezet visszanyerje a  napközben  elhasznált  energiáit,  és  újra  feltöltődjön.  A  kutatások  bebizonyították,  hogy az   íngyulladások   fájdalmainak   okozója   az,   hogy   keveset   mozgunk,   és   ezáltal   az   inak megfásulnak, „berozsdásodnak”. Hosszas kutatás után azonban rájöttek, hogy először is azok a betegek, akik íngyulladásban szenvednek, semmiféle jelét nem érzik első körben a betegségnek, sőt arra is rájöttek, hogy az  íngyulladás  legfőbb  okozója  nemhogy  az  inaktív  életvitel,  hanem  a  túlzott  aktivitás  és  a folyamatosan ismétlődő mozgásformák. Ez főleg a sportolók körét érinti, illetve azokat, akik napi szinten a munkájukhoz kötve mindig ugyanazokat a mozgásokat végzik.

Az íngyulladást az ínszövetek kollagén tartalmának a hiánya okozza. A kollagén felelős azért,hogy megtartsa az inak helyes struktúráját, megfelelő szilárdságát. Amikor fellép a kollagén hiány, amikor a kollagén pusztulásnak indul az ínszövetekben, kis repedések jelennek meg az inakban,       ami      ínszerkezet- gyengeséghez,végül pedig fájdalomhoz vezet. A nyáktömlő- gyulladást és az íngyulladást nagy sikerrel kezelhetjük pihenéssel, a fájdalmas területek jéggel való borogatásával, és Kollagén tartalmú étrend kiegészítő együttes alkalmazásával. 

A KOLLAGÉN ÉS A BŐR 
25 éves kor felé a test kollagén termelődése kezd lecsökkenni, és ez látható tüneteket produkál  a  bőrön.  Ez  a  folyamat  egyre  csak  lassul,  míg  akár  az  50.  és  60.  életkorra  szinte teljesen   le   is   állhat.   Különféle   tanulmányok   bizonyították,   hogy   a   kollagén   normális termelődése évente 1% -kal csökken. Így az 50. életkorra az ember elveszti a teste kollagén termelés  képességének  minimum  15%-át.  Az  életmód  befolyásolja,  hogy  az  évi  1%-os csökkenés több lesz-e. 

A kollagén termelés lelassulásával a bőr kevesebb vizet tartalmaz, megereszkedik és megjelennek az első ráncok. 

A kollagén hiány következtében a   bőr kapilláris szővetei megduzzadnak,ezzel megakadályozzák azt, hogy a bőr megtartsa a vizet és a tápanyagokat. Ezután lassan egyre több ránc jelenik meg az arcon, a szem körül, megnő a fertőzések és a különféle bőrelváltozások  kialakulásának  a  kockázata.  Változik  a  bőrszín,  először  halvány  rózsaszínes foltok jelentkeznek a bőrön, majd idővel ezek sötétednek. Mivel a bőr szerkezete már kevésbé egészséges, csökken     az ellenálló képessége a baktériumok ellen, megnő a vírusok kialakulásának kockázata.A  táplálék kiegészítőként fogyasztott  kollagén nagyban segíti a szövetek és a bőr megújulását, ezáltal lelassulnak az öregedési folyamatok. 

BIZONYOS  TÉNYEK: 
     -   legtöbb kollagént a bőr irha rétege tartalmazza. 
     -   A  kollagén  nem  található  meg  az  élelmiszerekben.  Ezt  a  rostos  terméket  a  testünk 
         állítja elő. 
     -   A kollagén az a molekuláris szerkezet, amitől a bőrünk „él”.  
     -   A kollagén a test legfontosabb fehérjéje. 
     -   A  testünk  kötőszövetei  tartalmazzák  a  legtöbb  kollagént,  összességében  a  szövetek 
         mintegy 85%-át alkotják. 
     -   A kollagén éltető fehérje támogatást nyújt a bőrnek. A felépítésének köszönhetően a 
         kollagén az a protein, mely az összes kötőszövet életben maradását és megújulását 
         biztosítja. 
          
FORRADALOM A KOLLAGÉN VILÁGBAN 
Kutatások által kimutatták, milyen felbecsülhetetlen érték a kollagén a szervezetünkben, és mennyire fontos a pótlás. 
A kollagén termékek közül nem mindegyik tartalmaz olyan kollagént, mely elegendő ellátottságot biztosít a szervezet számára. A termékek többsége általában  20%  kollagént tartalmaz. Kimutatták, hogy a kollagén biodiszponibilitása (beadott  anyagnak  a  hányada) a legfontosabb ahhoz, hogy a termék hatását kifejtse.  

A  RAMISSIO-nak egy hal kollagénjét sikerült tökéletesen  kivonnia. A  piacin  egyedülálló termék, amelyben a kollagén teljes mértékben a természetből fakad. Nagyon sok C-vitamin tartalom található benne, ami pedig segít a gyors beépülésben. 

A kollagén támogatja a mozgásszervi funkciókat, kiegészíti a bőrelváltozások és bőrgyulladások során előforduló tünetek enyhítését, javítja bőrük minőségét,  hogy újra fiatalságtól sugárzó legyen bőre. Javítsa egészségi állapotát és a közérzetét! Média száma
5
Megtekintés
6915 / 86
Dátum
2015-09-21
Tartalom azonosító
10402
ED